IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Primarul Din Vulcan, Cercetat Penal
Alex
post Jul 26 2007, 12:37 PM
Post #1

Advanced Member

Group: Administrators
Member No.: 8

Claudiu Druia este acuzat că a folosit banii Primăriei pentru foloase personale * Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 10 ani de puşcărie

Primarul comunei Vulcan este cercetat penal pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi instigare şi participaţie improprie la fals intelectual. În fapt, anchetatorii au descoperit că primarul Claudiu Druia a folosit banii Primăriei pentru foloase personale şi cursuri de perfecţionare neaprobate de Consiliul Local. Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă pînă la 10 ani de puşcărie.

Decontări pe banii publici

Urmărirea penală a fost începută în 19 octombrie. Oamenii legii au descoperit că primarul din Vulcan şi-a luat anvelope de 17 milioane de lei din banii Primăriei, a făcut decontări ilegale de combustibil şi alimente şi chiar şi-a plătit din bani publici paşaportul personal şi asigurarea medicală de călătorie în străinătate. Potrivit anchetatorilor, Claudiu Druia a făcut şi cursuri de perfecţionare de 100 de milioane de lei tot pe banii Primăriei, deşi acestea nu fuseseră aprobate de Consiliul Local. În total, prejudiciul se ridică la 308 milioane de lei vechi. Primarul este acum cercetat pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi instigare şi participaţie improprie la fals intelectual. „În acest dosar s-a început urmărirea penală care a fost confirmată de Parchetul din Zărneşti. Pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare“, a declarat Valentin Flucuş, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Fără comentarii

Primarul din Vulcan spune că nu a fost informat oficial despre acuzaţiile care i se aduc şi că nu doreşte să comenteze faptele. „Nu am fost încă anchetat, dar vineri m-au sunat la telefon şi mi-au spus ce mi-aţi spus şi dumneavoastră. Nu am niciun punct de vedere deocamdată. Poliţia a anunţat întîi presa şi apoi pe mine. Pînă acum nu mi s-a adus oficial la cunoştinţă nicio acuzaţie. Nu dau declaraţii pe informaţii primite de la presă“, a spus Claudiu Druia.

Sursa : monitorulexpres.ro
Go to the top of the page

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic

Lo-Fi Version Time is now: 3rd September 2010 - 10:42 AM