Banner
     
 
     

   
Credeti ca serviciul : " Monitorizare Insolventa " , oferit de Vrajitorul.Eu , va este util in recuperarea debitelor ?
Da
 
 
 56%
 
Nu
 
 
 44%
 


Partener logo

*}

Ina Moldoveanu Ina Moldoveanu
Urban Iulian Iulian Urban
Urban Iulian Viorel Urban
Balan Bogdan Balan Bogdan
Filip Lepus Filip Lepus
Stelian Negrea Stelian Negrea

picture
Ii ajutam pe romanii haituiti pe nedrept de Casa de Sanatate; contactati-ne !! - No. 31462/2012-06-22

Vineri 22 Iunie 2012

   Cateva zeci de  mii de romani ar putea fi executati silit in urmatoarea perioada de Casa de Sanatate pentru neplata contributiilor de asigurari sociale de sanatate aferente veniturilor obtinute din activitati independente • "Obtin niste venituri din inchirierea unui teren. Mi-am platit anual toate taxele si toate impozitele la Finante si la Primarie. Acum vad ca sunt datoare la CJAS. Nu mi-a venit nicio hartie acasa pana acum si nu-mi explic de unde au scos dobanda si penalitatile. Bun, daca trebuie sa platesc, platesc, dar fara penalitati pentru ca eu nu ma fac vinovata ca ei nu mi-au trimis nicio instiintare", a spus Florentina Lupusor, una dintre femeile care se revolta deoarece a aflat tarziu ca trebuie sa achite acesti bani

In ultimele zile a fost forfota mare de exemplu  la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS). Mai multi ieseni au fost stupefiati in momentul in care au primit acasa o instiintare de plata in care li se impune achitarea unor sume reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate calculate in functie de volumul veniturilor impozabile obtinute din activitati independente in perioada 2010 - 2012. Oamenii s-au revoltat peste masura din cauza faptului ca pentru neplata sumelor care li se imputa au fost operate penalitati de intarziere si dobanzi, in conditiile in care acestia spun ca in ultimii ani, ei si-au platit corect impozitele si taxele catre Finante si Primarie. Mai mult decat atat, oamenii sunt suparati de faptul ca este prima instiintare privind plata acestor sume pe care o primesc acasa, neavand pana acum cunostinta de faptul ca datoreaza Casei vreun ban. Printre cei care considera situatia ca fiind inacceptabila, se numara si Florentina Lupusor.

"Obtin niste venituri din inchirierea unui teren. Mi-am platit anual toate taxele si toate impozitele la Finante si la Primarie. Acum vad ca sunt datoare la CJAS. Nu mi-a venit nicio hartie acasa pana acum si nu-mi explic de unde au scos dobanda si penalitatile. Bun, daca trebuie sa platesc, platesc, dar fara penalitati pentru ca eu nu ma fac vinovata ca ei nu mi-au trimis nicio instiintare. In plus, dobanda si penalitatile sunt mai mari decat suma pe care trebuie sa o platesc de fapt", a explicat femeia.

Si Crenguta Apostol se afla in aceeasi situatie. Nici ea nu este de acord sa plateasca penalitatile in virtutea faptului ca nu a fost instiintata de existenta debitului restant. Tocmai din acest motiv cele doua femei au mers astazi la CJAS si au achitat doar contributia datorata fara a plati insa penalitatile si dobanda asociata sumei restante.

Explicatia situatiei cu care se confrunta oamenii rezida in faptul ca acestia nu au avut cunostinta de obligatia de a vira catre CJAS contributia de asigurari sociale de sanatate calculata in functie de volumul veniturilor obtinute din activitatile independente pe care le desfasoara. Chiar daca si-au platit constiincios taxele si impozitele catre Finante si Primarie, protocolul din 2010 privind unificarea bazelor de date a institutiilor publice colectoare de taxe, impozite si contributii, i-a adus pe acestia in atentia CJAS, care a dispus recuperarea banilor. Baza de date unificata a evidentiat persoanele cu venituri inregistrate din activitati independente care nu au platit contributia de asigurari sociale de sanatate. Este vorba de un numar de aproximativ 15.000 de persoane din totalul de 50.000 de cetateni inregistrati ca obtinand astfel de venituri. "Daca si-ar fi raportat veniturile, noi i-am fi instiintat ca datoreaza Casei o suma de bani. Din pacate, o treime din persoanele care inregistreza venituri din activitati independente nu au raportat la CJAS, si in consecinta s-a dispus conform legii recuperarea debitelor. Explicatia ca nu au stiut nu are sustinere juridica. Faptul ca nu stii legea nu te absolva de la plata contributiilor", a explicat Iulian Serban, directorul CJAS Iasi.

Din fericire lucrurile nu stau asa cum spuneti seful CJAS Iasi; Si asta pentru ca statul roman nu este doar o statuie care sta cu mana intinsa ci, trebuie sa isi instiinteze cetatenii, in cauza fiind vorba de CETATENI CARE NU AU AVUT NICIODATA O INTARZIERE, CARE AU PLATIT MEREU DARILE LA TIMP.
In consecinta stam la dispozitia tuturor romanilor care sunt asaltati de aceste cereri aberante ale Casei de Sanatate si-i ajutam sa conteste in instanta aceste sume , intrucat acestia au fost mereu platitori de buna credinta si doar statul roman prin Casa de Sanatate nu si-a indeplinit obligatia legala de a le comunica faptul ca datoreaza acesti bani.

SCRIETI-NE LA ADRESA  de e-mail    :
iulian.urban@gmail.com


User:
Password:
Nu ai inca cont ? Acum trebuie sa iti
creezi unul si si sa devii membru.


Vrajitorul.euAfisari unice totale: 630.654
Afisari unice astazi: 457
 
 
 
 
Tepe de la angajatori
Urban si Asociatii ofera posibilitatea
pentru orice persoana din Romania,
sa raporteze orice inselaciune
financiara catre autoritatile fiscale
Aboneaza-te la Newsletter
 
Nume:
 
E-mail:
 
 

 
 

Curs valutar BNR : 19-02-2018
Euro .......... 4.4439 RON
Dolarul SUA .......... 4.1516 RON
Francul elvetian .......... 4.0971 RON
Lira sterlina .......... 6.3552 RON
din

in

suma

rezultat